את הגדרת עיצובו ומבנהו של המטבח יש לבסס, בראש ובראשונה, על אי המטבח. כאשר מדובר על מטבח גדול, אי המטבח יכול להיות ממוקם במרכז החדר. בדרך זו, ניתן לבסס חלוקה יעילה לשני מתחמים מרווחים ובאי עצמו, ליהנות מפתרונות אחסון נוספים, מעוד עמדת עבודה ואפילו מפינת חמד לישיבת בארים בתוך המטבח. את האי מומלץ למקם בחיץ שבין המטבח לסלון או לפינת האוכל אם מדובר על חדר קטן, בו חלוקה מרכזית צפויה להסב צפיפות. אנו ממליצים לתכנן את עיצוב הארונות, המגירות ועמדות העבודה השונים הן בעיצוב, הן בגוון, הן בתצורה והן בחומרי הייצור כדי להגיע לתוצאה אופטימלית ונוחה עבורכם בכל תחום.